Hvis din bolig brænder

Hvis din bolig brænder er der en række spørgsmål, du har brug at få svar på. Vi forsøger her at give svar på de mest stillede spørgsmål.

De mest stillede spørgsmål

Vis alle

Hvad sker der på selve brandstedet?

På brandstedet vil brandvæsen, politi, forsikringsselskaberne og Den Sociale Døgnvagt (Socialforvaltningen) være til stede.

Hvem slukker branden?

Københavns Brandvæsen foretager slukningsarbejdet.

Politiet foretager afspærring så sluknings- og redningsarbejdet sikres bedst muligt. Politiet sørger også for at evakuere beboerne, hvis der er behov herfor. De beboere, der er berørt af branden, placeres i politiets busser, i nærliggende beboerhuse eller lignende. Her bliver man registreret, så politiet, forsikringsselskaber og Den Sociale Døgnvagt kan danne sig et billede af hvor mange, der er berørte af branden.

Hvordan får du et sted at sove?

At blive evakueret fra sin bolig kan være en voldsom oplevelse, og det er derfor en god idé at finde familie eller andre at overnatte hos, så man ikke er alene.

Hvis du ikke har mulighed for at overnatte hos nogen, du kender, kan dit forsikringsselskab hjælpe med at finde overnatning. Hvis du ikke har en forsikring, kan Den Sociale Døgnvagt hjælpe med at finde midlertidig overnatning. I dagtimerne vil det være Socialcenter København.

Hvornår kan du vende hjem?

Det er politiet, der giver besked om, hvornår du kan vende tilbage til din bolig.

Er der børn uden voksne til stede?

Hvis der er børn på brandstedet, der ikke er sammen med deres forældre, vil Den Sociale Døgnvagt tage sig af dem og kontakte forældre og pårørende.

Har du brug for rådgivning eller krisehjælp?

Hvis du har brug for akut krisehjælp eller anden rådgivning, kan Den Sociale Døgnvagt hjælpe dig. De er til stede på brandstedet og kan også altid kontaktes. Den Sociale Døgnvagt har åbent hele døgnet året rundt.

Hvad med husdyr?

Hvis der er husdyr, der ikke kan tages med til den midlertidige indkvartering, vil politiet hjælpe med at anbringe dyrene på et dyreinternat. Du kan finde kontaktoplysninger på det nederst på siden.

Kontakt om dyr

Dyreværnet

Dyreværnet

Islevdalsvej 85

2610 Rødovre

Dyrehospitalet

Dyrehospitalet

Poppelstykket 11

2450 København SV

Hvis dyrene skal tilses af en dyrlæge, placeres de på et dyrehospital.